Žalia kava - kas ir kaip?

Žalia kavai tai kavos pupelės, kurios dar nėra paskrudintos. Žalios kavos pupelėse yra vandens, kofeino, angliavandenių, baltymų ir aminorūgščių, lipidų, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Tačiau ne visos kavos pupelės tinkamos žaliajai kavai paruošti, todėl būkite atidūs ir rinkitės atsakingai. 
Termiškai neapdorotose, neskrudintose kavos pupelėse yra nemažas kiekis chlorogeno rūgšties, kurios sumažėja paskrudinus kavos pupeles, tačiau būtent šioji rūgštis yra pagrindinė veiklioji žalios kavos medžiaga. Ši rūgštis didina  organizmo jautrumą insulinui, reguliuojančiam cukraus kiekį kraujyje. Chlorogeninės rūgšties molekulės - yra stiprūs antioksidantai. 
Žalia kava ypač rekomenduojame mėgautis tiems, kuriems trūksta žvalumo, energijos ir 'užsidegimo' tamsiais, lietingais rudens rytais.
 Taip pat šis gėrimas puikiai tinka po kiekvieno valgio, treniruotės ar intensyvios fizinės veiklos. 
Kitaip tariant - žalia kava pakrauna nusilpusias 'baterijas'.
Tačiau, kaip ir bet kuriuo kitu produktu, taip pat ir žalia kava, nevalia piktnaudžiauti.