Pirmasis kavos aparatas, pakeitęs kavos gaminimo procesą nuo pagrindų.

Prieš daugiau, nei 130 metų, vieno kavos puodelio paruošimas užimdavo, net kelias valandas, tad, jeigu klientai užsukę į vietines kavinukes norėdavo prabusti nuo kavos skonio ir aromato, greičiau prabusdavo nuo per ilgo laukimo. 
Sunku įsivaizduoti, kokias preliudijas ryte, turėtume atlikti, kad pasigamintume mėgstamą kavos puodelį, jeigu ne kavos ruošimo per aparatus metodo atradėju tituluojamas italas Angelo Moriondo. 
1884 m. italas užpatentavo pirmąjį kavos aparatą varomą vandens garais, kadangi šis amžius buvo vadinamas garų era, tad ir aparatas buvo varomas garų pagalba. Angelo laimėjo bronzinį medalį už šią inovaciją, tačiau nusprendė šį išradimą pasilikti sau, artimųjų ratui, bei verslo partneriams. 
Tačiau, nepaisant italo noro ir siekių tobulinti išradimą, kavos virimo mašina turėjo defektų - tik didelis kavos kiekis, galėjo būti verdamas vienu metu. Ir aparatas galėdavo išgauti varganą 2 bar. Slėgį, būtent dėl šios priežasties, kava būdavo sudeginta, bei karti, praradusi visas skonines savybes. 

Kadangi kavos industrija pradėjo sparčiai augti, Moriondo kavos aparatą patobulino italo kraštietis Luigi Bezzera 1902 metais. Deja ir šio išradėjo iš Milano, darbai liko neįvertinti, nors jo dėka, kavos virimo mašina gebėjo sureguliuoti vandens temperatūrą nuo 120 C iki 90 C, kuri yra idealiai kavos gamybai.