Kaip atskirti kavos klastotę?
2019-05-22 08:45
Nedaug kas žino, tačiau kava yra vienas iš labiausiai padirbinėjamų maisto produktų. Didžiulė kavos rinka masina šešėlinio verslo atstovus. Jau nekartą girdėjome apie pagautus prekeivius su padirbta ir kokybės neatitinkančia kavos produkcija.
Read MoreIštark žodelį 'Kava' 20-čia skirtingų kalbų.
2017-12-06 08:45
Kad ir kokioje pasaulio šalyje lankytumeisi, norime, kad žinotum, kaip paprašyti išganingo kavos kavos puodelio.
Ištark žodelį 'Kava' 20-čia skirtingų kalbų.
Read MoreŽalia kava - kas ir kaip?
2017-10-12 09:45
Žalia kavai tai kavos pupelės, kurios dar nėra paskrudintos. Žalios kavos pupelėse yra vandens, kofeino, angliavandenių, baltymų ir aminorūgščių, lipidų, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Tačiau ne visos kavos pupelės tinkamos žaliajai kavai paruošti, todėl būkite atidūs ir rinkitės atsakingai.
Read MoreKavos pupelių skrudinimas - menas.
2017-08-17 10:11
Kai renkatės kavos pupeles iš mažų mažiausiai penkiasdešimt variantų ar atkreipiate dėmesį į kavos paskrudinimo lygį? Ne? Retai?
Surinkome trumpą informaciją apie tai, kodėl derėtų pasidomėti kava, prieš čiumpant ją nuo lentynos, nes dažnai pastelinės spalvos pakuotė, slepia įnoringas pupeleės, tinkančias ne visų gomuriui.
Vienas iš svarbiausių aspektų, dėl kurio verta, nors kartą gyvenime paragauti kavos pagamintos iš rūšinių pupelių, tai unikalumas.
Kiekvienais metais, kavamedžiams tenka 'iškęsti' skirtingas klimato sąlygas. Pirmaisiais metais, galbūt buvo itin lietinga, o kitais regioną užklupo sausra, tad visi šie pokyčiai turi įtakos skoniui, aromatui, bei išraiškingumui.
Prieš daugiau, nei 130 metų, vieno kavos puodelio paruošimas užimdavo, net kelias valandas, tad, jeigu klientai užsukę į vietines kavinukes norėdavo prabusti nuo kavos skonio ir aromato, greičiau prabusdavo nuo per ilgo laukimo.
Sunku įsivaizduoti, kokias preliudijas ryte, turėtume atlikti, kad pasigamintume mėgstamą kavos puodelį, jeigu ne kavos ruošimo per aparatus metodo atradėju tituluojamas italas Angelo Moriondo.
Kodėl kava neskani?
2015-02-26 15:53
Dauguma žmonių savo rytą pradeda nuo kvapnaus kavos puodelio. Atrodo nuo jo priklauso ar ši diena bus mums sėkminga ar ne. Bet ką daryti jei nubundame ne nuo gomurį glostančio skonio, o nuo bjauraus rudo gėrimo, kuris tikrai nenuteikia gerai. Čia rasite keletą patarimų kaip paversti rytus kvapnius ir skanius.
Read More